Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Χριστίνα Σοφοκλέους - Συνέντευξη

 

 

Κυρία Χριστίνα ξεκινήσατε φέτος το Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων του AC. Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς.

Απο μικρή ηλικία ονειρευόμουν να σπουδάσω αλλά δεν είχα την ευκαιρία. Στο σχολείο με ενδιέφεραν μαθήματα όπως η Λογιστική, τα Οικονομικά κλπ. Πάντα ήθελα να μάθω πώς δημιουργείται, αναπτύσσεται και διαχειρείζεται μια επιτυχιμένη επιχείρηση. Η απόφαση μου να ξεκινήσω ένα πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΔΕ) ήταν δύσκολη και γεμάτη με αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρω. Τελικά ενθουσιασμός μου για γνώση και η επιθυμία μου να πραγματοποιήσω το όνειρό μου υπερτέρησε και δεν το μετάνιωσα για αυτή μου την απόφαση. Εκτός από ικανότητες το πτυχίο στη ΔΕ θα με βοηθήσει και στην ανέλιξη που θα ήθελα στο χώρο εργασίας μου. Έχωντας ήδη την εργασιακή εμπειρία, η μόρφωση που αποκτώ κάθε μέρα με βοηθά να βελτιώνομαι στην εργασία μου, τις επαγγελματικές μου σχέσεις, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Κάθε μέρα πιάνω τον εαυτό μου να εφαρμόζει στη δουλειά αυτά που μαθαίνω στο Κολέγιο και αυτό μου δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να μάθω περισσότερα.

 

 

Έχετε πρωινή εργασία και σπουδάζετε παράλληλα. Πώς διαχειρίζεστε το χρόνο σας;

Ο συνδυασμός Εργασία- Κολέγιο είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος. Το Κολέγιο προσφέρει απογευματινά-βραδινά μαθήματα και αυτό μου δίνει την ευκαιρία να αξιωποιώ το χρόνο μου και για την προσωπική μου ζωή. Μετά την πρωινή εργασία μου παρακολουθώ τις διαλέξεις, ενώ συνήθως μελετώ τα βράδυα και τα Σαββατοκυρίακα. Όμως αφήνω χρόνο για τον εαυτό μου, για να περάσω όμορφα με τα παιδιά μου, την οικογένεια μου και φίλους. Μπορώ να συνδυάσω την εργασία με την προσωπική μου ζωή και την σπουδή μου πολύ καλά.

 

 

Πώς σας φαίνεται μέχρι στιγμής η εμπειρία σας στο AC;

Η εμπειρία στο AC για μένα είναι μοναδική. Έστω και αν πάνε χρόνια που άφησα τα σχολικά θρανία, τώρα απολαμβάνω τις διαλέξεις στο Κολέγιο και την μελέτη στο σπίτι. Οι ανησυχίες και οι αμφιβολίες που είχα στην αρχή των σπουδών μου για το, αν-θα-τα-καταφέρω, έχουν ξεπεραστεί και νιώθω υπέροχα για την επιλογή μου. Οι ποιότητα των διαλέξεων είναι υψηλή. Κάθε μέρα μαθαίνω κάτι καινούριο και ενδιαφέρον. Επίσης οι καθηγητές και το προσωπικό του AC είναι πολύ βοηθητικοί σε ό,τι χρειαστεί ένας φοιτητής. Η προσπάθεια μου καθώς και η στήριξη που έχω από το AC με έκαναν να νιώθω πιο σίγουρη ότι θα τα καταφέρω. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιό είναι το αγαπημένο μάθημα μέχρι στιγμής;

Το Principles of Marketing είναι το αγαπημένο μου. Είναι πολύ ενδιαφέρον αφού μαθαίνω πώς λειτουργεί το “εμπόριο”. Μαθαίνω τους τρόπους που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για να βελτιώσει τις πωλήσεις και τα έσοδά της. Επίσης ό,τι μαθαίνω μπορώ να το ταυτήσω και με την καθημερινότητα μου και να το εφαρμόσω σε προσωπικό επίπεδο, έτσι ώστε να διαχειρηστώ τα οικονομικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιό είναι το λιγότερο αγαπημένο μάθημα;

Όλα τα μαθήματα τα θεωρώ ενδιαφέρον γιατί μου προσφέρουν νέες ικανότητες και αυτοπεποίθηση στην εργασία μου. Ωστόσο, αν θα διάλεγα ένα σαν το λιγότερο αγαπημένο μου, αυτό θα ήταν η Στατιστική, αφού δεν με λες και λάτρη των μαθηματικών!

 

 

Τί σας αρέσει στο Κολέγιο περισσότερο και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί;

Η οργάνωση και η στήριξη από το Κολέγιο είναι εξαιρετική. Επίσης το περιβάλλον είναι πολύ ζεστό και φιλόξενο, όπου οι καθήγητές και το προσωπικο του AC είναι δίπλα στους φοιτητές και τους στηρίζουν σε ό,τι χρειαστουν. Εκτός από αυτά οι διαλέξεις είναι πολύ ενδιαφέρον και διδάσκοντε από ανθρώπους που είναι ειδικοί στον τομέα τους. Σχετικά με το τί θα μπορούσε να βελτιωθεί, αυτό είναι το γυμναστήριο του Κολεγίου έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερους φοιτητές. Ο χώρος εντός του γυμναστηρίου θα μπορούσε να μεγαλώσει και οι συνθήκες να βελτιωθούν. Λόγω της κομβικής τοποθεσίας του Κολεγίου στο κέντρο της πόλης θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης για τον κόσμο και νέους φοιτητές.

 

 

Τι συμβουλές δίνετε σε όσους ενδιαφέροντε να σπουδάσουν Διοίκηση Επιχειρήσεων;

Θα τους συμβουλεύα να προχωρήσουν με αυτή την απόφαση τους, αφού η Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΔΕ) είναι ενας συναρπαστικός τομέας. Το πτυχίο στην ΔΕ μπορεί βοηθήσει όχι μονο στην επαγγελματική ανέληξη κάποιου, λόγω των ποικίλων ικανοτήτων που αποκτάς αλλά και να ανοίξει νέους ορίζοντες στο να δημιουργήσεις το δικό σου μέλλον. Σε όποια ηλικία και να είναι κάποιος, επενδύοντας και πιστεύοντας στον εαυτό του μπορεί να πετύχει ένα καλύτερο αύριο.


Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Login   
Lost your password? - Not registered?
facebook instagram twitter youtube linkedin

Physical Address: 3 Omirou Avenue, 1097 Nicosia, Cyprus | Mailing Address: P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  
Tel: +357 22368000  |  Fax: +357 22368001  |  Email: info@ac.ac.cy

© Copyright 2020 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions

Developed By: Dynamic Works  |  Powered By: EasyConsole CMS