Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Γιάννης Σφακιωτάκης - Συνέντευξη Φοιτητή

 

Γιάννη, σπουδάζεις  Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων εξ αποστάσεως. Πες μας λίγο για την εμπειρία σου;

Είναι μια τεράστια εμπειρία για όποιον το επιχειρήσει. Χρειάζεται πολύ καλή διαχείριση του ελεύθερου χρόνου μεταξύ του επαγγέλματος, της προσωπικής ζωής και των τυχόν δραστηριοτήτων που μπορεί να ασχολείται κάποιος. Φυσικά είναι αν μη τι άλλο ένα τεράστιο βήμα επαγγελματικής , προσωπικής και πνευματικής εξέλιξης.

 

 

Πως και αποφάσισες να σπουδάσεις Distance Learning MBA;

Θεωρώ ότι αναπτύσσοντας τις δεξιότητες και τις γνώσεις μου μέσα από ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα θα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να βρεθώ στο μέλλον σε μια υπεύθυνη θέση με υψηλές προοπτικές. Οι στόχοι μας πρέπει πάντα να είναι υψηλότεροι από αυτούς που νομίζουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε. Το να επιλέξω να το ακολουθήσω εξ αποστάσεως είναι επειδή θέλω να δουλεύω σαφώς και να σπουδάζω παράλληλα εξασκώντας και αναπτύσσοντας βασικά τις γνώσεις μου από τα μαθήματα στην εργασία μου.

 

 

Πες μας λίγα πράγματα για εσένα;

Είμαι 28 χρονών, κατάγομαι από τα Χανιά Κρήτης και έχω σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών. Μετανάστευσα στην Κύπρο πριν 2,5 χρόνια σε αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής. Είμαι πολύ ικανοποιημένος εδώ με τις συνθήκες ζωής και περνάω πολύ όμορφα. Στον ελεύθερό μου χρόνο παίζω ποδόσφαιρο, ακούω μουσική και μου αρέσει  επίσης να μαγειρεύω.

 

Εργάζεσαι σε μια κορυφαία εταιρεία. Πιστεύεις πως τα μαθήματα, τα οποία διδάσκεσαι σε βοηθούν στην εργασία σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα πως θα επηρεαστεί το αντικείμενο της εργασίας μου όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας και τον τρόπο σκέψης μου, αλλά πραγματικά μέσα από κάθε διδακτική ενότητα των μαθημάτων εξελίσσω την συμπεριφορά μου και η απόδοση μου πιστεύω πως βελτιώνεται. Με εξιτάρει πραγματικά το ότι μπορώ να εφαρμόσω αυτά που μαθαίνω και στον τόπο εργασίας μου.

 

 

 

 

Πρόσφατα παρακολούθησες την ομιλία του προπονητή της Ομόνοιας Γιάννη Αναστασίου, πες μας τις εντυπώσεις σου.

Τυχαίνει και ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία και έπαιζα μέχρι και πριν 2 χρόνια σε επίπεδο Γ’ εθνικής Ελλάδας σε ιστορικές και απαιτητικές ομάδες. Οπότε μου ήταν πολύ οικεία τα λόγια του Κου Αναστασίου. Η σημασία που δίνει και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον θεσμό της ομάδας ο κύριος Αναστασίου είναι φως φανάρι για οτιδήποτε κάνουμε πως  πάνω από όλα σημασία έχει πάντα το σύνολο και όχι οι μονάδες. Η αποτελεσματικότητα και η επιτυχία προέρχεται από ομαδική προσπάθεια και συνεχή προπόνηση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει σε όλες τις επιχειρήσεις.

 

 

Ποια είναι τα σχόλια σου για το πρόγραμμα μέχρι στιγμής;

Έχω πολύ καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Οι καθηγητές είναι ελαστικοί όταν δεν προλαβαίνω τα χρονικά περιθώρια παράδοσης ασκήσεων  και διαθέσιμοι για οτιδήποτε απορία έχω. Σίγουρα νιώθω πως είναι δίπλα στις προσπάθειές μου.

 

 

Ποιο είναι το αγαπημένο μάθημα σου και ποιο σε δυσκόλεψε;

 

Το αγαπημένο μου μάθημα προς το παρών είναι το Organizational behavior, γιατί είναι απλοϊκό και ευχάριστο στο να το μελετάς. Όσον αφορά αυτό που με δυσκόλεψε είναι το Managerial Economics

 

 

Ποιες είναι οι συμβουλές σου σε κάποιον που ξεκινάει το πρόγραμμα;

Καταρχάς να είναι σίγουρος για αυτό που πάει να ξεκινήσει. Χρειάζεται  πειθαρχία, αυτοέλεγχο και πολύ υπομονή. Θα πρέπει να θυσιάσει χρόνο και καλοπέραση  οπωσδήποτε εφόσον θέλει να πετύχει στο πρόγραμμα και να βγει δυνατός και με εφόδια στην αγορά εργασίας.

 

 


Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Login   
Lost your password? - Not registered?
facebook instagram twitter youtube linkedin

Physical Address: 3 Omirou Avenue, 1097 Nicosia, Cyprus | Mailing Address: P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  
Tel: +357 22368000  |  Fax: +357 22368001  |  Email: info@ac.ac.cy

© Copyright 2020 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions

Developed By: Dynamic Works  |  Powered By: EasyConsole CMS