Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Βίλη - Συνέντευξη Φοιτητή

 

Βίλη γεια σου! Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που εγγράφτηκες στο Κολέγιο. Πως πέρασε αυτός ο χρόνος;

 

Ο χρόνος αυτός  ήταν καταπληκτικός. Απόκτησα ήδη κάποιες γνώσεις στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων με την βοήθεια των καταπληκτικών μου καθηγητών. Πέρασα πολύ ευχάριστα με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές μου. Συμμέτειχα στο PASYKAF και σε άλλες εθελοντικές δραστηριότητες.

 

 

Σπουδάζεις Διοίκηση Επιχειρήσεων και από όσο γνωρίζω τα πας καλά. Πόσο συχνά διαβάζεις και που δίνεις έμφαση;

 

Ναι,τα πάω μια χαρά μέχρι στιγμής είμαι άριστη φοιτήτρια. Διαβάζω κάθε μέρα και δίνω έμφαση σε όλα, διότι στο στάδιο που βρίσκομαι τώρα, όσα περισσότερα μαθαίνω τόσο το καλύτερα για μένα στο μέλλον.

 

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα μέχρι στιγμής;

 

Δεν έχω αγαπημένο μάθημα όλα μου αρέσουν,αλλά αυτό που με τραβά λίγο περισσότερο είναι το  Principle Οf Management.

 

Ποια είναι η διάφορα του Λυκείου με την τριτοβάθμια εκπαίδευση;

 

Η διάφορα τουΛυκείου με την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πολύ μεγάλη! Το Λύκειο σε υποχρεώνει να κανείς κάποια μαθήματα τα οποία δεν σου αρέσουν και δεν θα σου χρειαστούν ποτέ. Επίσης, είναι υποχρεωτικό να κανείς 15 μαθήματα ταύτοχρονα με αποτέλεσμα να είσαι πολύ πιεσμένος στο διάβασμα και κάποτε να αποτύχεις σε κάποιο διαγώνισμα ακόμη και σε εξέταση λόγω έλλειψης χρόνου. Ενώ, στο Κολέγιο είναι εντελώς διαφορετικά. Κάνεις 5 μαθήματα ανά τετράμηνο με αποτέλεσμα να μάθεις όσο περισσότερο μπορέις χωρίς να σε πιέζουν οι καθηγητές και επίσης είσαι πολύ πιο προετοιμασμένος για τις εξετάσεις.

 

Οι καθηγητές  είναι πολύ πιο φιλικοί και ενδιαφέρονται περισσότερο για τους φοιτητές, ενώ στο Λύκειο είναι ακριβώς το αντίθετο. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι μόνο 4 χρόνια σπουδές, αλλά 40 χρόνια τρόπος ζωής.

 

 

 

 

Πρόσφατα βρήκες πρακτική άσκηση μέσω του Γραφείου Καριέρας. Πώς νοιώθεις;

 

Μόλις τελείωσα τις τελικές εξετάσεις, ξεκίνησα πρακτική στην εταιρεία Marcus Evans , η οποία  ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Οι δραστηριότητές τους είναι ευρείες, παρέχοντας ενημερωμένες πληροφορίες για επιχειρήσεις και επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο. Νιώθω πολύ ωραία,διότι μαθαίνω πράγματα τα οποία θα μου χρειαστούν αργότερα.

 

 

Πες μας λίγα λόγια για την Βίλι εκτός Κολεγίου; Με τι ασχολείσαι; Πώς περνάς το χρόνου σου;

 

Μου αρέσει να βγαίνω με την οικογένεια μου και τους φίλουςμου και να περνάμε καλά. Επίσης, μου αρέσει να παίζω βόλεϊ και ποδόσφαιρο. Όταν εχώ περισσότερo ελεύθερο χρόνο διαβάζω και βιβλία.

 

 

 

Τι θα συμβούλευες στους καινούργιους φοιτητές της Διοίκησης  Επιχειρήσεων;

 

Πρώτα απ' όλα θα τους συμβούλευα να είναι σίγουροι ότι θέλουν να σπουδάσουν Διοίκηση Επιχειρήσεων επειδή αρέσει στους ίδιους και όχι επειδή τους έχουν αναγκάσει οι γονείς τους, διότι για να μπορούν να πετύχουν στο μέλλον πρέπει να τους αρέσει αυτό που κάνουν και αργότερα να το θεωρούν τρόπος ζωής και όχι μόνο καθήκον.

 

Επίσης, θα τους συμβούλευα να παίρνουν το διάβασμα σοβαρά, ώστε να τελειώσουν τις σπουδές τους και να νιώθουν δυνατοί. Δεν είναι μόνο να πάρουν πτυχίο, αλλά να αποκτήσουν τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για να πετύχουν στην δουλειά που θα κάνουν.

 

 

 

Που βλέπεις την Βίλι μετά την αποφοίτηση της;

 

Μετά την αποφοίτηση βλέπω τον εαυτό μου να δουλεύει σε κάτι σχετικό με την Διοίκηση Επιχειρήσεων, το οποίο να είναι καλά πληρωμένο.

 

 

 

Μιλάς πολύ καλά 3 γλώσσες και έχεις ήδη το ECDL. Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

 

Οι μελλοντικοί μου στόχοι είναι να τελειώσω το πτυχίο μου άριστα και αργότερα να κάνω το MBA μου στο εξωτερικό. Επίσης,θα ήθελα να βρώ δουλειά η οποία να μου δώσει τις  βασικές αρχές, ώστε να μπορέσω μια μέρα να ανοίξω την δική επιτυχημένη επιχειρήση.

 

 

Ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι ότι καλύτερο!

 


Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Login   
Lost your password? - Not registered?
facebook instagram twitter youtube linkedin

Physical Address: 3 Omirou Avenue, 1097 Nicosia, Cyprus | Mailing Address: P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  
Tel: +357 22368000  |  Fax: +357 22368001  |  Email: info@ac.ac.cy

© Copyright 2020 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions

Developed By: Dynamic Works  |  Powered By: EasyConsole CMS