Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Σπούδασε στην Κύπρο

 

Το όμορφο νησί της Κύπρου βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Βρίσκεται σε απόσταση 300 χλμ βόρεια της Αιγύπτου και 90 χλμ δυτικά της Συρίας. Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με έκταση 9.251 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το κυπριακό τοπίο, ευλογημένο με παρθένα βουνά και ήσυχα παραδοσιακά χωριά, τα οποία έρχονται σε εντυπωσιακή αντίθεση με τις χρυσές, ηλιόλουστες παραλίες και τις σύγχρονες κοσμοπολίτικες πόλεις.


Η Κύπρος έχει μεσογειακό κλίμα: ζεστά, ξηρά καλοκαίρια από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο με μέση θερμοκρασία 35ο C και ήπιους, υγρούς χειμώνες από Νοέμβριο έως Μάρτιο με μέση θερμοκρασία 12ο C, που διαχωρίζονται από σύντομες εποχές φθινοπώρου και άνοιξης ταχείας αλλαγής σε καιρικές συνθήκες τον Οκτώβριο, Απρίλιο και Μάιο. Η ηλιοφάνεια είναι άφθονη καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.


Ο πληθυσμός της Κύπρου είναι 858.000. Οι επίσημες γλώσσες είναι Ελληνικά και Τουρκικά, αλλά τα Αγγλικά είναι ευρέως κατανοητά και ομιλούνται ευρέως. Από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ουσιαστικά έγινε η γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και του υπόλοιπου κόσμου. Επιπλέον, η Κύπρος είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας των Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών.


Η Κύπρος απολαμβάνει οικονομία ελεύθερης αγοράς βασισμένη σε υπηρεσίες (τραπεζικές και ναυτιλιακές), τουρισμό, ελαφριά κατασκευή (τρόφιμα, κρασί, ρούχα, υποδήματα, καπνός, χημικά), παραγωγή τσιμέντου, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, εξαγωγές ορυκτών, γεωργία και γεωργία. Η ένταξη της Κύπρου ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Μαΐου 2004 υπήρξε σημαντικό ορόσημο στην πρόσφατη οικονομική της ανάπτυξη. Από την 1η Ιανουαρίου 2008, το νόμισμα της Κύπρου είναι το Ευρώ (€). Το ξένο νόμισμα μπορεί να εισαχθεί χωρίς περιορισμούς και γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες. Η Κύπρος έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο με πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Παρά το υψηλό βιοτικό επίπεδο, η Κύπρος παραμένει μια αρκετά φθηνή χώρα με κόστος ζωής που είναι χαμηλότερο από αυτό στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.


Οι σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις συνδέουν την Κύπρο με σχεδόν κάθε μέρος του κόσμου. Οι ταχυδρομικές, τραπεζικές και επαγγελματικές υπηρεσίες πληρούν τα υψηλά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η αξιοσημείωτη ανάπτυξη της Κύπρου ως διεθνούς χρηματοοικονομικού, εμπορικού και ναυτιλιακού κέντρου αποδίδεται στη στρατηγική της θέση, την καλή υποδομή και τη διαθεσιμότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Με πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες που έρχονται στην Κύπρο κάθε χρόνο, το νησί προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις για αθλητισμό, αναψυχή και ψώνια, καθώς και μια συναρπαστική και ποικίλη νυχτερινή ζωή.


Πάνω απ 'όλα, η Κύπρος χαρακτηρίζεται από τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της. Αυτή η ποιότητα, μαζί με τους προαναφερθέντες παράγοντες, αποτελούν ένα ιδανικό περιβάλλον για μάθηση, πολιτιστική πολυμορφία και ηρεμία. Οι ποιότητες της Κύπρου παρέχουν μια σταθερή βάση για την εκπαιδευτική εμπειρία του American College, η οποία εμπλουτίζεται περαιτέρω από τα ασυναγώνιστα δυνατά σημεία της Λευκωσίας.

 

 

Σημαντικά Τηλέφωνα

Ασθενοφόρο: 199 / 112

Αστυνομία: 199 / 112

Πυροσβεστική: 199 / 112
 

Πληροφορίες για νοσοκομεία: 1400
 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία 90901412
 

Νέο Νοσοκομείο Λευκωσίας: 22 603 000
 

Μακάρειο Νοσοκομείο: 22 405 000

 

 

 
 

Σπούδασε
στη Λευκωσία

 

Εβδομάδα
Προσανατολισμού

Εκπτώσεις για
τους Φοιτητές μας


 

 


Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Είσοδος   
Lost your password? - Not registered?
facebook instagram twitter youtube linkedin

Physical Address: 3 Omirou Avenue, 1097 Nicosia, Cyprus | Mailing Address: P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  
Telephone +357 22368000  |  Τηλεομοιότυπο: +357 22368001  |  Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@ac.ac.cy

© Copyright 2023 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions