Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Μάριος Χαραλάμπους: Διοίκηση Ξενοδοχείου

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχείου και σε ποιους απευθύνεται.

Σπουδάζοντας διοίκηση ξενοδοχείων οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεωρητικά αλλά και πρακτικά μαθήματα συλλέγοντας και αναλύοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες της βιομηχανίας και πιο συγκεκριμένα το πώς λειτουργεί ένα ξενοδοχείο. Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την παραγωγή και το σερβίρισμα φαγητών, την οινοποιεία, τις πρώτες βοήθειες, το χώρο υποδοχής, τις κρατήσεις δωματίων, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, την οροφοκομία, το μάρκετινγκ, τη λογιστική, τον σχεδιασμό μενού, την υπηρεσία δεξιώσεων κ.α. Παράλληλα οι σπουδαστές θα μάθουν ξένες γλώσσες και θα αποκτήσουν σημαντικές αρετές όπως είναι η πειθαρχεία, η χρονική ακρίβεια, η ηθική, η ειλικρίνεια και η υγιεινή. Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι το τμήμα ξενοδοχειακών κάθε σχολής προσφέρει στους σπουδαστές πρακτική εκπαίδευση σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ.

 

Το πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχείου απευθύνεται σε δυναμικά άτομα που τους αρέσει να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους από άλλες χώρες και νοοτροπίες, που τους αρέσει να δουλεύουν ομαδικά και δημιουργικά, που έχουν κοινωνικές δεξιότητες, που έχουν πειθαρχεία και σε αυτούς που θέλουν να γίνουν μέρος της σύγχρονης βιομηχανίας της φιλοξενίας και του τουρισμού.

 

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διπλώματος και πτυχίου;

Η διαφορά απόκτησης διπλώματος και πτυχίου είναι σημαντική. Καταρχήν στο δίπλωμα οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις στις καθημερινές λειτουργίες και στη διαχείριση των διαφόρων τμημάτων ενός ξενοδοχείου. Με την απόκτηση του διπλώματος οι φοιτητές θα μπορούν να εργοδοτηθούν άμεσα σε αρχικό και μέσο διευθυντικό επίπεδο σε διάφορα τμήματα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Κατά την διάρκεια του πτυχίου στο πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχείου, οι φοιτητές εκτός από την εκμάθηση της λειτουργίας και διαχείρισης του ξενοδοχείου, αποκτούν τα προσόντα και τις δεξιότητες πως να διευθύνουν τα διάφορα τμήματα ενός ξενοδοχείου. Μετά την απόκτηση του πτυχίου, οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να εργοδοτηθούν σε ανώτερο διευθυντικό επίπεδο στην ξενοδοχειακή βιομηχανία η να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master στον τομέα της διοίκησης ξενοδοχείων, διοίκησης τουρισμού, διοίκηση επιχειρήσεων, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και άλλα.  

 

 

 

Πού μπορεί να εργαστεί ένας απόφοιτος Διοίκησης Ξενοδοχείου;

Με το πτυχίο της διοίκησης ξενοδοχείων που θα αποκτήσουν οι απόφοιτοι, οι ευκαιρίες εργασίας και καριέρας που θα τους δοθούν στην Κύπρο και το εξωτερικό είναι σχεδόν απεριόριστες. Οι πτυχιούχοι θα μπορούν να απασχοληθούν ως υπάλληλοι σε διάφορα επίπεδα στα ξενοδοχεία, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, αεροπορικές εταιρίες, εστιατόρια, κρουαζιερόπλοια, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, καζίνο, εταιρείες διαχείρισης εκδηλώσεων, θεματικά πάρκα και ταξιδιωτικά γραφεία και πιο συγκεκριμένα ως υπάλληλοι ή διευθυντές ενός τμήματος ξενοδοχείου ή ως διευθυντές ξενοδοχείου. Επιπρόσθετα, οι απόφοιτοι θα μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο και ευρύτερο τομέα, σε ημικρατικούς οργανισμούς ή και ακόμα να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση.  

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι όταν κάποιος απόφοιτος εργοδοτηθεί σε ένα από τους πιο πάνω τομείς, η κάθε μέρα θα είναι διαφορετική και οι εμπειρίες πολυποίκιλες και συναρπαστικές γνωρίζοντας ανθρώπους ανά τον κόσμο με δυνατότητες σύναψης φιλικών σχέσεων και εναλλαγής ιδεών διαφορετικών πολιτισμών.

 

 

Μιλήστε μας για τις εκπαιδευτικές εκδρομές και τους επαγγελματίες, οι οποίοι επισκέπτονται το Κολέγιο;

Το κολλέγιο δίνει αρκετά συχνά την δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν  επιπρόσθετες γνώσεις σε εκπαιδευτικό ταξίδια σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς. Για παράδειγμα οι επισκέψεις σε Οινοποιεία είναι συχνές και οι φοιτητές παρακολουθούν τον διαθέσιμο εξοπλισμό και τις τακτικές λειτουργίες τους. Αυτές οι επισκέψεις αφορούν τις τρέχουσες σπουδές των μαθητών στα Κρασιά και τα Οινοπνευματώδη Ποτά  στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος της Διεύθυνσης Ξενοδοχείων. Άλλο παράδειγμα είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών σε εστιατόρια, κουζίνες, τμήματα υποδοχής και οροφοκομίας ξενοδοχείων. Αυτές οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποσκοπούν  στην ενημέρωση των φοιτητών σε τρέχουσες δραστηριότητες, προσδοκίες, ζητήματα, μεθόδους και σε προτεραιότητες που αφορούν τα διάφορα τμήματα ξενοδοχείων.

Επιπλέον, επισκέπτονται το κολλέγιο μας διάφοροι επαγγελματίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας σε τακτά διαστήματα και προσφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους στους φοιτητές του κολλεγίου μας σε θέματα σχετιζόμενα με τα τρέχοντα μαθήματα των σπουδών τους.

Αυτές οι εμπειρίες προσδίδουν σημαντική αξία και ισχύ στους φοιτητές, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους μελλοντικούς τους εργοδότες.

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την πρακτική άσκηση;

Κάθε καλοκαίρι από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, το τμήμα Ξενοδοχειακών και το τμήμα Μαγειρικών Τεχνών προσφέρει στους σπουδαστές πρακτική εκπαίδευση σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ. Η πρακτική εκπαίδευση κατά τους θερινούς μήνες είναι πολύ σημαντική γιατί ενισχύει τις γνώσεις των φοιτητών γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης. Οι φοιτητές της Διεύθυνσης Ξενοδοχείων εργάζονται σε διάφορα τμήματα Ξενοδοχείων (κουζίνα, οροφοκομία, μπαρ, εστιατόριο και ρεσεψιόν). Με τον ίδιο τρόπο, οι σπουδαστές μαγειρικών τεχνών δουλεύουν σε διάφορα τμήματα κουζίνας αλυσίδας εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Οι σπουδαστές εξοικειώνονται στις συνθήκες εργασίας και μπορούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με την αναγκαία προϋπηρεσία.

‘Όλα τα Ξενοδοχεία και τα Εστιατόρια που μακροχρόνια συνεργάζονται και που προσφέρουν τις πρακτικές θέσεις κατάρτισης στους φοιτητές λειτουργούν και βρίσκονται σε διάφορες τουριστικές περιοχές του νησιού.

 

 

Το Κολέγιο συνεργάζεται με 38 κορυφαία ξενοδοχεία. Υπάρχει έλεγχος στον συνθηκών εργασίας των φοιτητών μας;

Κάθε χρόνο ο συντονιστής που είναι και υπεύθυνος της πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών έρχεται σε συχνή επαφή με τα Ξενοδοχεία και τα Εστιατόρια πριν και καθ’ όλη  την διάρκεια της επιτρεπόμενης περιόδου από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, ο υπεύθυνος της πρακτικής εξάσκησης συχνά επισκέπτεται όλα τα Ξενοδοχεία και τα Εστιατόρια σε όλο το νησί όπου εργάζονται οι φοιτητές και επικοινωνεί με τους ξενοδόχους, εστιάτορες και με τους φοιτητές.

Στις επισκέψεις επιθεωρούνται οι συνθήκες εργασίας των φοιτητών, και η πρόοδός τους. Επίσης συζητούνται και τροχοδρομούνται μαζί με τους γενικούς διευθυντές, τμηματάρχες και φοιτητές, λύσεις σε όποια τυχών εργασιακά προβλήματα και παραλήψεις που μπορεί να υπάρξουν.

 


Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Είσοδος   
Lost your password? - Not registered?
facebook instagram twitter youtube linkedin

Physical Address: 3 Omirou Avenue, 1097 Nicosia, Cyprus | Mailing Address: P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  
Tel: +357 22368000  |  Τηλεομοιότυπο: +357 22368001  |  Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@ac.ac.cy

© Copyright 2020 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions

Δημιούργημα της: Dynamic Works  |  Με την ισχύ του EasyConsole CMS