Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Γαστρονομικές Τέχνες, Δίπλωμα

μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary

 

Δίπλωμα| 2 έτη σπουδών | 120 ECTS

 

Οι Γαστρονομικές Τέχνες αποτελούν ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα. Ένας επαγγελματίας chef, συνδυάζει πρώτες ύλες χρησιμοποιώντας γνώση και φαντασία ώστε να ετοιμάσει πρωτότυπα πιάτα με εντυπωσιακή εμφάνιση. Η Κύπρος ως ελκυστική χώρα τουριστικού προορισμού με παράδοση στο καλό φαγητό, έχει ανάγκη καταρτισμένων ατόμων που να μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες της αγοράς. Έτσι ο chef κατατάσσεται στα δυναμικότερα και πρώτα σε ζήτηση επαγγέλματα.

 

 
μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinaryμαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary

 

Το Δίπλωμα στις Γαστρονομικές Τέχνες του American College, παρέχει στους φοιτητές του, μέσα από πολλές ώρες πρακτικής εξάσκησης στα εργαστήρια του, όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν επαγγελματίες chef, μάγειρες, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες. Συγκεκριμένα, ο σκοπός και οι στόχοι του προγράμματος είναι:

 

1. Να παρέχει ένα σταθερό ακαδημαϊκό, τεχνικό και πνευματικό υπόβαθρο που θα επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθήσουν ανώτερες σπουδές στη διαχείριση εστίασης ή σε άλλο σχετικό τομέα.

 

2. Να αναπτύξουν οι φοιτητές την κριτική τους άποψη στη βιομηχανία τροφίμων.

 

3. Να βοηθήσει τους φοιτητές να αποκτήσουν ένα μοναδικό προϊόν ικανότητας, γνώσης, και δεξιοτήτων, και να τους προετοιμάσει για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση μιας θέσης εισόδου στον κλάδο της εστίασης.

 

4. Να αναπτύξουν ένα επαγγελματικό λεξιλόγιο όρων που σχετίζονται με το φαγητό και την προετοιμασία του.

 

5. Να μάθουν και να εξασκήσουν αποτελεσματικά τεχνικές δεξιότητες στην προετοιμασία φαγητού.

 

6. Να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά ενός υπαλλήλου τροφοδοσίας αρχικού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών δεξιοτήτων, οργανωτικών ικανοτήτων και καλλιτεχνικής παρουσίασης φαγητού.

 

Πέραν της πρακτικής τους άσκησης στα πλήρως εξοπλισμένα και σύγχρονα εργαστήρια του Κολεγίου, οι φοιτητές Μαγειρικής του American College συμμετέχουν σε προγράμματα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, αρτοζαχαροπλαστεία ή άλλους χώρους μαζικής εστίασης.

 

 

μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ

Αξιολογημένο
πρόγραμμα
σπουδών

 

Οργανωμένο
Γραφείο
Καριέρας

 

Εξαιρετικές
προοπτικές
εργοδότησης

 

μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ

Αμοιβόμενη
πρακτική
άσκηση

 

Συνεργασία
με κορυφαία
ξενοδοχεία

 

Συνεργασία
με κορυφαίους
επαγγελματίες

 

μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ

Πλήρως
εξοπλισμένα
εργαστήρια

 

μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ

Συνεχόμενες
επιτυχίες σε
διαγωνισμούς

 

μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ

Προσοντούχοι
Καθηγητές με
πλούσια πείρα

 

μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ
Δυνατότητα
φοιτητικής
χορηγίας

 

μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ
Υποστήριξη
στην Αγγλική
Γλώσσα

 

μαγειρικής, ζαχαροπλαστική, λευκωσια, πτυχιο, αξικ

Ημέρα
Εργασίας

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος σπουδών, οι απόφοιτοί του θα είναι σε θέση για:

✓  Ανάπτυξη κριτικής άποψης για τη βιομηχανία τροφίμων.
 

✓  Ανάπτυξη ενός επαγγελματικού λεξιλογίου με όρους που σχετίζονται με το φαγητό και την προετοιμασία του.
 

✓  Να είναι σε θέση να εκτελούν επαγγελματικές τεχνικές μαγειρέματος που απαιτούνται για την παραγωγή, παρουσίαση και παροχή ποιοτικών τροφίμων, χρησιμοποιώντας τα σωστά συστατικά.
 

✓  Να διαθέτουν τα χαρακτηριστικά ενός ικανού υπαλλήλου τροφοδοσίας, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών δεξιοτήτων, οργανωτικών ικανοτήτων και καλλιτεχνικής παρουσίασης φαγητού.
 

✓  Να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στη βιομηχανία τροφοδοσίας, εφαρμόζοντας τη θεωρία στην πράξη.
 

✓  Την δυνατότητα αναζήτησης απασχόλησης σε θέσεις εισόδου σε οποιαδήποτε επιχείρηση του κλάδου τροφοδοσίας ή να ακολουθήσουν περαιτέρω σπουδές σε συναφείς τομείς.

 

μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinaryμαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary

Το δίπλωμα απαιτεί τη συμπλήρωση τουλάχιστον 120 πιστωτικών μονάδων ECTS ως ακολούθως:

 

Μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης | 30 μονάδες ECTS


Μαθήματα Κορμού Ξενοδοχειακών | 30 μονάδες ECTS


Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής | 60 μονάδες ECTS

 

 

Μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης

 

CSC102 Εφαρμογές Υπολογιστών (6)
ECO101 Αρχές Μικροοικονομίας (6)
ENG101 Αγγλική Επικοινωνία (6)
ENG102 Αγγλική Γραφή (6)
ENG201 Αγγλικά για προχωρημένους (6)
FRE101 Γαλλική Γλώσσα (6)
FRE201 Γαλλική Γλώσσα II (6)
GRE101 Νέα Ελληνικά (6)
GRE201 Νέα Ελληνικά II (6)
HST102 Ιστορία της Κύπρου (6)
MTH101 Μαθηματικά (6)
MTH102 Στατιστική (6)

 

 

 

Μαθήματα Ειδίκευσης

 

CUL110 Fundamentals of Culinary Arts (6) (2 ώρες μάθημα, 4 ώρες εργαστήριο)
CUL133 Pastry Arts & Baking (12) (12 ώρες Εργαστήριο)
CUL134 Παρασκευάσματα ζεστού φαγητού (12)
CUL135 Garde Manger & Butchery (12) (2 ώρες μάθημα, 8 ώρες εργαστήριο)
CUL300 Food Science (6)

HOT103 Υγιεινή, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων (6)
HOT303 Στοιχεία ελέγχου τροφίμων και ποτών (6)
HOT304 Σχεδιασμός μενού (6)
HOT306 Οργάνωση κουζίνας και εστιατορίου (6)
MAJ101 Πρακτική Άσκηση (6)

 

Μαθήματα Κορμού Ξενοδοχειακών

 

HOT101 Εισαγωγή στη Βιομηχανία της Φιλοξενίας (6)
HOT104 Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών (6) (1,5 ώρες μάθημα, 3 ώρες εργαστήριο)
HOT106 Φιλοξενία Ασφάλεια και Πρώτες Βοήθειες (6)
HOT202 Λειτουργίες συνεδρίων και δεξιώσεων (6) (1,5 ώρες μάθημα, 3 ώρες εργαστήριο)
HOT206 Κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά (6)
HOT301 Hospitality Marketing (6)
HOT302 Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών (6)
HOT401 Hospitality Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού (6)

 

Ο αριθμός των πιστωτικών μονάδων κάθε μαθήματος φαίνεται στην παρένθεση που ακολουθεί τον τίτλο του μαθήματος.

 

 

 
μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinaryμαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary

Οι απόφοιτοι του προγράμματος αυτού έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στους ακόλουθους οργανισμούς και επαγγέλματα ή/και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερο επίπεδο: 

  • Εστιατόρια και ξενοδοχεία,
     
  • Εστιατόριο/κουζίνα πολυπληθών οργανισμών (π.χ. νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία, ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχολεία μέσης εκπαίδευσης, λέσχες, υπουργεία, τμήματα δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου, ημικρατικοί οργανισμοί),
     
  • Εστιατόριο/κουζίνα άλλων εταιρειών φιλοξενίας και τουρισμού (π.χ. κρουαζιερόπλοια, θεματικά πάρκα, αεροπορικές εταιρίες, καζίνα),
     
  • Αρτοζαχαροπλαστεία,
     
  • Εταιρείες τυποποιημένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής,
     
  • Εταιρείες catering,
     
  • Μέσα μαζικής ενημέρωσης (π.χ. τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, περιοδικά και ιστοσελίδες με αντικείμενο τη μαγειρική) και
     
  • Εκπαιδευτικοί ή σύμβουλοι σχετικά με τη μαγειρική.
 
 
 
 
 μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinaryμαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary
 
 Τιμολέων Διαμαντής
Νικητής Masterchef

 
Φώτης Φωτίου
Πολυβραβευμένος Σεφ
 
 

 Phil Hardy
Ζαχαροπλάστης

Βασίλης Κουτουρούσης
Σεφ

Χρήστος Μπάρκας
Celebrity Chef

Jorgo Hasani
Πρεσβευτής Κυπριακής Κουζίνας

   

 

μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinaryμαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary

Πρακτική Άσκηση 2019
 

 Πρακτική Άσκηση 2018

μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary

 2ος Παγκύπριος Γαστρονομικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Eurotoques (2019)

μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary

 Παγκύπριο Διαγωνισμός Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου (2018)

   

Παγκύπριος Διαγωνισμός Συνδέσμου
Αρχιμαγείρων Κύπρου (2019)

 

 

μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary

Υπάρχουν 2 τετράμηνα, όπου ο φοιτητής μπορεί να ξεκινήσει τις σπουδές του:

 

Χειμερινό
Ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και τελειώνει τον Ιανουάριο.

 

Εαρινό
Ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και τελειώνει τον Ιούνιο.

 

μαγειρική, πτυχιο, κυπρος

 

 

μαγειρική, γαστρονομικές τέχνες, κυπρος, culinary
μαγειρική, πτυχιο, κυπρος μαγειρική, πτυχιο, κυπρος  
Διοίκηση Ξενοδοχείου
(Δίπλωμα - Πτυχίο)
Διοίκηση Τουρισμού
(Δίπλωμα - Πτυχίο)

 

 

 

 

 

Επικοινωνία

* απαραίτητο

Τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση σας σχετικά με το Κολέγιο και τα προγράμματα σπουδών του.

Μπορείτε να βγείτε από τη λίστα, επιλέγοντας το σύνδεσμο στο τέλος κάθε μηνύματος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας.



Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Είσοδος   
Lost your password? - Not registered?
facebook instagram twitter youtube linkedin

Physical Address: 3 Omirou Avenue, 1097 Nicosia, Cyprus | Mailing Address: P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  
Telephone +357 22368000  |  Τηλεομοιότυπο: +357 22368001  |  Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@ac.ac.cy

© Copyright 2022 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions