Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Γαστρονομικές Τέχνες (Ανώτερο Δίπλωμα)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

H Κύπρος ως χώρα τουριστικού προορισµού µε παράδοση στο καλό φαγητό, έχει ανάγκη εξειδικευµένων ατόµων που θα µπορέσουν να ανταποκριθούν στις µεγάλες ανάγκες της αγοράς. Έτσι ο µάγειρας κατατάσσεται στα δυναµικότερα και πρώτα σε ζήτηση επαγγέλµατα.

Τα προγράµµατα σπουδών στις Γαστρονοµικές Τέχνες (Μαγειρική) του American College παρέχουν στους φοιτητές τους, µέσα από πολλές ώρες πρακτικής εξάσκησης στα πλήρως εξοπλισµένα εργαστήρια µας, όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν επαγγελµατίες µάγειρες, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες.

 



 

  1. Να παρέχει στους μαθητές μια βαθιά γνώση των μαγειρικών τεχνικών και να τους προετοιμάζει για θέσεις διαχείρισης πρώτου επιπέδου.
  2. Να αναπτύξει ικανότητες αξιολόγησης και σχεδίασης, προκειμένου να διαχειριστεί μια επαγγελματική κουζίνα.
  3. Να αναπτύξει ένα επαγγελματικό λεξιλόγιο των όρων που σχετίζονται με το φαγητό και την προετοιμασία του. 
  4. Να μάθει και να εφαρμόζει αποτελεσματικά τις τεχνικές δεξιότητες στην προετοιμασία των τροφίμων.
  5. Μετά την αποφοίτησή οι σπουδαστές αποκτούν μια μακρόχρονη μαγειρική εκπαίδευση που τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες της βιομηχανίας για ικανούς επαγγελματίες.
  6. Να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός εποπτικού επιπέδου υπαλλήλου τροφοδοσίας, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών δεξιοτήτων, οργανωτικών ικανοτήτων και καλλιτεχνικής παρουσίασης τροφίμων. 
  7. Να μάθει επαγγελματικές αρχές και εφαρμογές διαχείρισης τροφίμων, όπως: ανάπτυξη μενού, κοστολόγηση τροφίμων, αγορά και απογραφή.
 
 

 

 

  1. Διδάσκουν έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες Chef 
  2. Άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια στα πρότυπα επαγγελματικών εστιατορίων
  3. Συμμετοχή σε διαγωνισμούς Μαγειρικής
  4. Πρακτική σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρεια
  5. Δωρεάν επαγγελματικά σεμινάρια
  6. Πραγματική υποστήριξη εύρεσης εργασίας
  7. Αξιολογημένο Πρόγραμμα Σπουδών
  8. Δυνατότητα Φοιτητική Χορηγίας εως 3420
  9. Επιδόματος
  10. Προσιτά Δίδακτρα

 


 

 

  1. Εκτελούν επαγγελματικές τεχνικές μαγειρικής που απαιτούνται για την παραγωγή, παρουσίαση και εξυπηρέτηση διαιτητικών, σύγχρονων, διεθνών και ποιοτικών τροφίμων, χρησιμοποιώντας τα σωστά συστατικά.
  2. Αναπτυξουν κριτήρια, αξιολόγησης και σχεδιασμού, απαραίτητα για το σχεδιασμό και τη διαχείριση μιας κουζίνας.
  3. Εφαρμόσουν μέτρα ελέγχου του κόστους για την παρακολούθηση των αγαθών, των υπηρεσιών και την αξιολόγηση των εσόδων και εξόδων.
  4. Αποκτήσουν εποπτική εμπειρία στον κλάδο του Catering.
  5. Εφαρμόσουν τις βασικές έννοιες, τις δεξιότητες και τις αξίες του επαγγέλματος της διοίκησης των υπηρεσιών τροφίμων για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της βιομηχανίας τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
  6. Επιδείξουν επαγγελματικά χαρακτηριστικά ηγεσίας που είναι απαραίτητα για την υπεύθυνη λειτουργία στον κλάδο των υπηρεσιών τροφίμων.
  7.  Παρακολουθήσουν περαιτέρω μελέτες σε συναφείς τομείς.



Το πρόγραμμα απαιτεί τουλάχιστον 180 μονάδες ECTS ως εξής:

 

Μονάδες

Απαιτήσεις γενικής εκπαίδευσης

Απαιτήσεις Κλάδου 
 

Βασικές Απαιτήσεις

Total

36


54

90

180

 

 

Απαιτήσεις γενικής εκπαίδευσης

3 μαθήματα (18 μονάδες) από τα ακόλουθα μαθήματα:
CSC102 Εφαρμογές Υπολογιστών (6)
FRE101 Γαλλική γλώσσα (6)

FRE201 Γαλλική γλώσσα II (6)

3 μαθήματα (18 μονάδες) από τα ακόλουθα μαθήματα:
ENG101 Αγγλικά Επικοινωνία (6)
ENG102 Αγγλική Γραφή (6)
ENG201 Προχωρημένα Αγγλικά (6)
GRE101 Σύγχρονα Ελληνικά (6)
GRE201 Νεοελληνική ΙΙ (6)
HST101 Ευρωπαϊκή Ιστορία (6)
HST102 Ιστορία της Κύπρου (6)
PHI101 Εισαγωγή στη Φιλοσοφία (6) 

POL101 Πολιτικές σπουδές (6)
SOC101 Αρχές Κοινωνιολογίας (6)


Απαιτήσεις ειδικότητας φιλοξενίας

HOT101 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας (6)
HOT104 Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών (6)
HOT106 Ασφάλεια και Πρώτες Βοήθειες (6)

HOT202 Επιχειρηματικές και συνεδριακές συναντήσεις  (6)
HOT206 Κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά (6)
HOT301 Μάρκετινγκ Φιλοξενίας (6)
HOT302 Διαχείριση τροφίμων και ποτών (6)
HOT401 Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού (6)
HOT403 Διαχείριση Συντήρησης Φιλοξενίας (6)

Βασικές απαιτήσεις 


CUL110 Θεμελιώδεις αρχές των μαγειρικών τεχνών (6)
CUL131 Σαλάτες & Κρεοπωλείο (6)
CUL132
Σαλάτες & Κρεοπωλείο ΙΙ (6)
CUL133 Ζαχαροπλαστικές Τέχνες & Ψήσιμο (12)
CUL134 Παρασκευάσματα ζεστού φαγητού (12)
CUL300 Επιστήμη των τροφίμων (6)
CUL301 Διεθνής και Κυπριακή Κουζίνα (6)
CUL401 Διαιτητική κουζίνα (6,)

CUL402 Project  (6)
HOT103 Yγιεινή και διατροφή (6)
HOT303 Έλεγχοι τροφίμων και ποτών (6)

HOT304 Σχεδιασμός μενού (6)
HOT306 Οργανισμός κουζίνας και εστιατορίου (6)

Ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας (TH) για κάθε μάθημα είναι 3, εκτός εάν δηλώνεται διαφορετικά.


Πρακτική 

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών (1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου) οι σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε κατάρτιση στη ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο συμπληρώνοντας έτσι την εκπαίδευσή τους με πραγματική πρακτική εμπειρία

 

 

 

 

 

  1. Ξενοδοχειακές Μονάδες
  2. Εστιατόρια
  3. Επισιτιστικές μονάδες σε χώρους υγείας
  4. Κρουαζιερόπλοια
  5. Ζαχαροπλαστεία
  6. Αρτοποιεία
  7. Εταιρείες τυποποιημένων προϊόντων αρτοποιϊας και ζαχαροπλαστικής
  8. Εταιρείες Catering
  9. Τηλεοπτικές Εκπομπές και έντυπα με αντικείμενο τη μαγειρική
  10. Δική σας επιχείρηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Announcements

June 01 2018

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κτήμα Αης Αμπέλης

  Στις 3 Μαϊου, 36 φοιτητές της Διοίκησης Τουρισμού επισκέφτηκαν ...

Περισσότερα
 
June 01 2018

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Semeli Hotel

    Στις 16 Μάϊου, 45 φοιτητές της Ξενοδοχειακής ...

Περισσότερα
 
June 01 2018

Career Office Services

American College is upgrading the Career Office. After many years of successful ...

Περισσότερα
 
June 01 2018

American College υποστηρίζει το ΤΕΛΕΘΟΝ

        To American College υποστηρίζει τη ...

Περισσότερα
 
June 01 2018

Αλλαγή Εισόδου Κολεγίου

      Η κατασκευή της νέας πλατείας Ελευθερίας ...

Περισσότερα
 
May 24 2018

Final Examinations Schedule for Spring 2018

Final Examination period for Spring 2018 semester starts 29 May and finishes 08 ...

Περισσότερα
 
April 25 2018

Το American College συνεχώς εξοπλίζεται

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης βελτίωσης, το American College εξέλιξε τον ...

Περισσότερα
 
April 20 2018

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο AWF Poznan

Στις 16 Απριλίου προσωπικό του American College επισκέφτηκε το ...

Περισσότερα
 
April 18 2018

Επίσκεψη στο Hilton Hotel

Στις 18 Απριλίου, οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ξενοδοχειακών ...

Περισσότερα
 
March 28 2018

Επαγγελματικό Σεμινάριο Δημοσίων Σχέσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Δημοσίων Σχέσεων, το οποίο ήταν ...

Περισσότερα
 
January 11 2018

Σεμινάρια για Επαγγελματίες

Το American College ανακοινώνει την διεξαγωγή επιχορηγημένων σεμιναρίων για ...

Περισσότερα
 
September 21 2017

Enrollment in Courses

American College would like to inform all students that Enrollment in Courses ...

Περισσότερα
 
September 21 2017

Fall Semester 2017

American College would like to inform all students that Fall Semester 2017 will ...

Περισσότερα
 
August 11 2015

Accreditation of Diploma in Computer Network Technician

We are very proud to announce that on 23/7/2015 our new program Diploma in ...

Περισσότερα
 
August 11 2015

Accreditation of Diploma in Computerized Accounting

We are very proud to announce that on 23/7/2015 our new program Diploma in ...

Περισσότερα
 
August 11 2015

Registration of Master in Business Administration (Distance Learning)

We are very proud to announce that on 10/8/2015 our new program of Study, ...

Περισσότερα
 
Περισσότερα   

Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Είσοδος   
Lost your password? - Not registered?

American College, 2 & 3 Omirou Avenue, P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  |  Telephone: +357 22661122  |  Τηλεομοιότυπο: +357 22665458  |  Ηλεκτρονική Διεύθυνση: college@ac.ac.cy

© Copyright 2018 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions

Δημιούργημα της: Dynamic Works  |  Με την ισχύ του EasyConsole CMS