Print SmallNormalLarge EnglishGreek

Γαστρονομικές Τέχνες (Δίπλωμα)

 

 

 

Οι σπουδαστές που εγγράφονται σε αυτό το πρόγραμμα αποκτούν δίπλωμα μαγειρικής τέχνης. Το πρόγραμμα επιδιώκει να προετοιμάσει τους μαθητές, για θέσεις μαγειρικής εισόδου σε εστιατόρια, ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών τροφίμων, με μελλοντικές προοπτικές σταδιοδρομίας σε περαιτέρω εποπτικές θέσεις στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης.

 

 

 


Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

1. Να παρέχει ένα στέρεο ακαδημαϊκό, τεχνικό και πνευματικό υπόβαθρο, που θα επιτρέψει στους σπουδαστές να ακολουθήσουν ανώτερες σπουδές στη διαχείριση τροφοδοσίας ή σε άλλους σχετικούς τομείς.
2. Να αναπτύξει την κριτική τους σκέψη για τη βιομηχανία τροφίμων.
3. Να βοηθήσει τους φοιτητές να αποκτήσουν ένα μοναδικό προϊόν, τόσο των ικανοτήτων γνώσης όσο και των δεξιοτήτων και να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πρόκληση μιας θέσης εισόδου, στο επίπεδο της βιομηχανίας Catering.
4. Να αναπτύξει ένα επαγγελματικό λεξιλόγιο των όρων, που σχετίζονται με το φαγητό και την προετοιμασία του.
5. Να μάθουν και να εφαρμόζουν αποτελεσματικά, τις τεχνικές δεξιότητες στην προετοιμασία των τροφίμων.
6. Να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά ενός υπαλλήλου catering σε αρχικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών δεξιοτήτων, οργανωτικών ικανοτήτων και καλλιτεχνικής παρουσίασης τροφίμων.

 

 

 

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος σπουδών, οι απόφοιτοί του:

 

1. Αναπτύσσουν κριτική σκέψη για τη βιομηχανία τροφίμων.
2. Αναπτύσσουν ένα επαγγελματικό λεξιλόγιο όρων, που σχετίζονται με τα τρόφιμα και την προετοιμασία τους.
3. Εκτελούν τις επαγγελματικές τεχνικές μαγειρέματος που απαιτούνται για την παραγωγή, την παρουσίαση και την εξυπηρέτηση ποιοτικών τροφίμων, χρησιμοποιώντας τα σωστά συστατικά.
4. Διαθέτουν τα χαρακτηριστικά ενός αρμόδιου προσωπικού τροφοδοσίας, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών δεξιοτήτων, οργανωτικών ικανοτήτων και καλλιτεχνικής προετοιμασίας τροφίμων.
5. Αποκτούν μια εμπειρία κατάρτισης στον κλάδο της τροφοδοσίας, εφαρμόζοντας την θεωρία στην πράξη.
6. Συγκεντρώνουν και αξιολογούν μια ποικιλία από μενού.
7. Επιδιώκουν την απασχόληση σε θέσεις εισόδου σε οποιαδήποτε λειτουργία της βιομηχανίας τροφοδοσίας ή συνεχίζουν με περαιτέρω σπουδές σε συναφείς τομείς.

 


Πιστωτικές Απαιτήσεις

 

Το πρόγραμμα απαιτεί τουλάχιστον 120 μονάδες ECTS ως εξής:

 

 

                                                                             Μονάδες

 

 Απαιτήσεις Γενικής Εκπαίδευσης                             30

 Βασικές Απαιτήσεις Φιλοξενίας                               30

 Βασικές Απαιτήσεις                                                  60

 Σύνολο                                                                    120

 

 

 

 
 

 
Απαιτήσεις Γενικής Εκπαίδευσης


3 μαθήματα (18 μονάδες) από τα ακόλουθα μαθήματα:


CSC102 Εφαρμογές Υπολογιστών (6)

FRE101 Γαλλική γλώσσα (6)

FRE201 Γαλλική γλώσσα II (6)


2 μαθήματα (12 μονάδες) από τα ακόλουθα μαθήματα:


ENG101 Δεξιότητες Επικοινωνίας στην Αγγλική Γλώσσα (6)

ENG102 Γραπτός Λόγος στην Αγγλική Γλώσσα (6)

ENG201 Προχωρημένο Επίπεδο Αγγλικής Γλώσσας (6)

GRE101 Νεοελληνική Γλώσσα (6)

GRE201 Νεοελληνική Γλώσσα ΙΙ (6)

HST101 Ευρωπαϊκή Ιστορία (6)

HST102 Ιστορία της Κύπρου (6)

PHI101 Εισαγωγή στη Φιλοσοφία (6)

POL101 Πολιτικές Σπουδές (6)

SOC101 Αρχές Κοινωνιολογίας (6)

 
Απαιτήσεις Πυρήνα Φιλοξενίας

 
HOT101 Εισαγωγή στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία (6)

HOT104 Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών (6, 5η)

HOT106 Ασφάλεια Φιλοξενουμένων Ξενοδοχείου και παροχή Πρώτων Βοηθειών (6)

HOT202 Οργάνωση Συνεδρίων και Δεξιώσεων  (6, 5η)

HOT206 Οινοποιεία (6)

HOT301 Μάρκετινγκ Φιλοξενίας (6)

HOT302 Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών (6)

HOT401 Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού Ξενοδοχείου(6)

 
Βασικές Απαιτήσεις

 
CUL110 Θεμελιώδεις Αρχές των Μαγειρικών Τεχνών (6, 6η)

CUL131 Κρύα Κουζίνα και Τεχνικές Κρεοπωλείου (6, 6η)

CUL132 Κρύα Κουζίνα και Τεχνικές Κρεοπωλείου ΙΙ (6, 6η)

CUL133 Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιεία  (12, 12η)

CUL134 Προετοιμασία και Παρασκευή Ζεστής Κουζίνας (12, 8TH)

CUL300 Επιστήμη Τροφίμων (6)

HOT103 Yγιεινή, Διατροφή και Ασφάλεια Τροφίμων (6)

HOT304 Σχεδιασμός μενού (6)

HOT306 Οργανισμός κουζίνας και εστιατορίου (6)


Ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας (TH) για κάθε μάθημα είναι 3, εκτός εάν δηλώνεται διαφορετικά.


Πρακτική


Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών (1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου) οι σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε κατάρτιση στην ακμάζουσα ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο, συμπληρώνοντας έτσι την εκπαίδευσή τους με πραγματική πρακτική εμπειρία.

 

 

 

 


Download our bulletin

Erasmus+ Program

eShop

Είσοδος   
Lost your password? - Not registered?

American College, 2 & 3 Omirou Avenue, P.O. Box 22425, 1521 Nicosia, Cyprus  |  Telephone: +357 22661122  |  Τηλεομοιότυπο: +357 22665458  |  Ηλεκτρονική Διεύθυνση: college@ac.ac.cy

© Copyright 2018 American College. All Rights Reserved  |  Terms and Conditions

Δημιούργημα της: Dynamic Works  |  Με την ισχύ του EasyConsole CMS